Vanmorgen was het kerstoptreden van Otis. Hij speelde Ab Smeerlap in een feelgood kerstmusical. Een slechterik met een bivakmuts. Wat heeft hij veel geoefend thuis! Al die gespannen snoetjes lieten een mengeling zien van trots en zenuwen. Otis kon zijn zenuwen een beetje verhullen met zijn bivakmuts.

Ik voel de liefde en warmte stromen als de twee oma’s in de muscial elkaar vastpakken en omarmen. Ook de tranen komen bijna meteen. Ik slik ze weg. Ik zit hier niet om te huilen.

Tranen kun je wegslikken maar gedachten niet.

De ouders van Ilse moeten zonder haar verder. De zus van een vriendin vecht tegen kanker. Een van mijn vriendinnen is haar moeder verloren dit jaar. En eigenlijk ben ik ook mijn moeder verloren. Ze is er nog wel maar niet echt.

En zo is mijn vrije woensdag begonnen en voel ik me een emotioneel kerstwrak. Maar ook dankbaar. Dankbaar voor de lieve mensen om ons heen.

#enjoylive

#carpediem

De vrolijke 5-daagse

Gun jezelf meerĀ pleizer met je kinderen

#enjoy

Veel plezier!